vakantie in het midden van frankrijk

ontdek de rust van midden frankrijk

Centraal Frankrijk is nog relatief onbekend bij de toerist. Toch zijn de regio's Auvergne, Limousin, Centre en Bourgogne heel geschikt om vakantie te vieren. Huur een huis of overnacht in een chambres d'hôtes en ontdek het échte Frankrijk. Historische dorpjes, kastelen, schitterende natuur, rust, ruimte… het groene hart van Frankrijk heeft wat dat betreft veel te bieden!

vakantie in het midden van frankrijk

vakantie-midden-frankrijk.com helpt u graag op weg naar een fijne vakantie!

vakantie-midden-frankrijk wordt vernieuwd!
www.vakantie-midden-frankrijk.com bestaat al sinds 2007. Na 13 jaar wordt het tijd de site in een nieuw jasje te steken. Daar zijn we volop mee bezig. Zo wordt het aanbod van particuliere bed and breakfasts (chambres d'hôtes) en gîtes herzien. Ook krijgt de informatie over de regio een update. In de loop van de komende tijd zal het (weer) online verschijnen!
hotels
Op deze site kunt u hotels boeken in het midden van Frankrijk, ideaal voor op doorreis! Maak een tussenstop van één of twee nachten, zodat u later relaxed kunt doorrijden naar uw bestemming.
vakantiehuizen
Een stop op doorreis is natuurlijk prima, maar waarom niet wat langer in dit mooie deel van Frankrijk blijven? Boek een vakantiehuis en ontdek het authentieke Frankrijk!
wandelen en fietsen
De regio is uitermate geschikt voor wandel- en fietsvakanties. Het noorden wat glooiender of hier en daar zelfs behoorlijk vlak, wat zuidelijker wat avontuurlijker. Kijk naar het aanbod van avontuurlijke arrangementen!
Château des Edelins

Bekijk de beste plekken om te verblijven in Bourgogne

Beaune (Cote d'Or)

Dijon

Mâcon

Chalon-sur-Saône

Tournus

Aanbevolen accommodatie in Auvergne

Clermont-Ferrand

Issoire

Saint-Flour (Cantal)

Vichy

In het Centre bezoeken toeristen deze steden en hotels vaker

Orléans

Vierzon

Tours

Châteauroux

Bourges

De meest populaire steden en hotels in Limousin

Brive-la-Gaillarde

Le Chastang


In de Auvergne, niet ver van Vichy, staat het "Château des Edelins". Het château is ingericht als stijlvolle B&B; met ruime, sfeervolle kamers. Een prachtige plek om heerlijk tot rust te komen. Waar u bovendien voortreffelijk kunt eten, uiteraard met een goede wijn erbij. Naar eigen zeggen "de beste B&B; van centraal Frankrijk". Toch zeker de moeite waard om eens uit te proberen?
Klik hier voor de website.
tussenstops op doorreis
Het midden van Frankrijk is vaak ook ongeveer het midden van de reis vanuit Nederland of België naar het zuiden. Veel mensen houden dan ook een tussenstop in de regio. Niet te ver van de doorgaande route maar wel een rustige plek. Om lekker met een wijntje in het zonnetje bij te komen en weer op te laden voor de volgende etappe. Op de pagina met hotels kunt u een prima accommodatie voor zo'n tussenstop vinden, niet te ver van de route naar uw eindbestemming!
over ons

Vakantie-midden-frankrijk.com is een platform om vakantiehuizen en chambres d'hôtes in midden Frankrijk te promoten. Wij zijn zelf geen partij in het reserveringsproces want na de definitieve reservering heeft u altijd rechtstreeks contact met de reisorganisatie of de particuliere verhuurder. Bij particuliere verhuurders loopt het eerste contact wel via ons maar daarna wordt de reservering door de eigenaren zelf afgehandeld. U krijgt van hen een bevestiging en betaalt ook rechtstreeks aan hen. Alle tarieven op onze site zijn gelijk met de tarieven op de eigen websites van de aanbieders en huiseigenaren.

De reisorganisaties waar wij mee samenwerken zijn vooraanstaande en bekende reisorganisaties die al lang actief zijn op de Nederlandse en Franse vakantiemarkt en zijn aangesloten bij de ANVR en/of de SGR of thuiswinkelkeurmerken.