Klantenservice van ibooked.nl

Houd er rekening mee dat de verwerking van verzoeken vanaf nu aanzienlijk langer dan normaal kan duren vanwege de COVID-19-coronavirus-uitbraak.

Blijf er zeker in dat we er alles voor doen om u te helpen uw boeking te beheren en flexibel te blijven in dergelijke onzekere omstandigheden. Hartelijk bedankt voor je begrip en geduld.

Hulp nodig? Bekijk de Veelgestelde Vragen

Kan ik steeds een kamer boeken, als ik geen creditcard heb?

Ja, u kunt reserveren met een creditcard van een andere persoon (alleen met de toestemming van de kaarthouder).

Waarom zijn mijn creditcardgegevens nodig?

Uw creditcardgegevens worden verlangd om uw reservering te bevestiging en garanderen.

  • Als u voor “1EUR deposit” of “Vooruitbetaling vereist” tarief kiest, wordt het bedrag van uw kaart opgenomen om voor uw reservering te betalen.
  • Als u voor “Betaal in het hotel” tarief kiest, kan het bedrag tijdelijk worden geblokkeerd op uw kaart om voor “late annulering” of no-show kosten te betalen.

Wanneer betaal ik voor mijn verblijf?

De tijd van de betaling hangt af van de voorwaarden van de uw reservering. Deze informatie wordt verstrekt in Betalingsvoorwaarden op de boekingspagina. U kunt dat ook in uw bevestigingsmail vinden.

Hoe weet ik zeker dat mijn reservering bevestigd is?

Zodra u hebt gereserveerd, krijgt u een bevestigingspagina met uw boekingsnummer en PIN-code te zien. Dat betekent dat het hotel uw boekingsdetails heeft ontvangen en uw reservering heeft bevestigd.

Daarnaast sturen we u een bevestiging naar uw email.

Ik heb geen bevestiging ontvangen nadat ik een reservering heb gemaakt. Wat moet ik doen?

Controleer of u het juiste email adres hebt ingevuld.

Controleer daarna uw inbox en spam/junk mail en zoek de reserveringsbevestiging die als spam of junk aangegeven kon worden.

U kunt ook inloggen op Mijn boekingen met uw reserveringsnummer en PIN-code, die u krijgt na het afronden van uw reservering, en uw bevestiging daar controleren.

Tijdens het hele proces van reservering  gebruiken we de wereld bekende beveiligingstechnologie om uw persoonlijke en cardgegevens te beschermen to protect your personal and card details, namelijk:

  • HTTP Secure (HTTPS), dat veilige communicatie over een computernetwerk online garandeert. Het HTTPS veilig protocol wordt gecodeerd met Secure Sockets Layer (SSL) om de bescherming van de privacy van de uitgewissel de gegevens tussen klanten en onze servers te garanderen.
  • PCI DSS certification, die een informatiebeveligings standaard is, gecreëerd om de controle op kaarthoudergegevens te verhogen en creditcardfraude te verlagen. Het wordt toegepast op de organisaties, die de creditcadtmerken zoals MasterCard, Visa, American Express, e.z.v. behandelen.

Ja, het is mogelijk. Er zijn twee opties:

  • Als u you made een “1EUR deposit” reservering hebt gemaakt, ga dan naar Mijn Boekingen pagina, vul uw boekingsnummer en PIN-code in, kies Betalingsbeheer en vul uw creditcardgegevens in.
  • Als u een “Betaal in het hotel” reservering hebt gemaakt, moet u contact direct met het hotel opnemen.

U vindt de algemene annuleringsvoorwaarden aan de onderkant van de hotelpagina.

Om de annuleringsvoorwarden van een specifieke reservering te conroleren, gelieve uw data in Beschikbaarheid vak in te vullen en op Zoeken of Beschikbaarheid checken te klikken.

Zodra u een reservering hebt gemaakt en een bevestigingsmail hebt ontvangen, vindt u de annuleringsvoorwaarden van het hotel in Uw reserveringsdetails sectie.

Meer vragen weergeven