Klantenservice

Hulp nodig? Bekijk de Veelgestelde Vragen

Wat gebeurt als ik geen creditcard heb? Kan ik nog steeds een kamer boeken?

U hebt uw eigen creditcard nodig als u de reservering direct in het hotel maakt, hier kunt u een kamer reserveren met een credit card van een andere persoon mits u zijn/haar toestemming hebt.

In dit geval vul de gegevens van de card eigenaar in en geef in de reservering aan dat u zijn/haar toestemming hebt om de kamerreservering te maken.

Wanneer betaal ik voor mijn verblijf in het hotel?

De betaling wordt geregeld volgens de voorwaarden zoals vermeld in “Beschikbare kamers” nadat u de aankomst- en vertrekdatum hebt ingevuld en in uw reserveringbevestiging. Sommige hotels behouden zich het recht voor een preautorisatie van uw creditcard voor uw aankomst, maar meestal wordt de betaling bij het vertrek gevraagd.

Hoe weet ik zeker dat mijn reservering bevestigd is?

Nadat u de reservering hebt gemaakt, krijgt u een bevestigingpagina te zien. Daar staat uw reserveringsnummer en een PIN code vermeld. Dat betekent dat uw reservering bevestigd is door het hotel en u kunt hem nog controleren in Mijn boekingen op Booked.net.

Per e-mail krijgt u ook uw bevestigingcode, PIN en reserveringsdetails toegestuurd.

Ik heb een reservering gemaakt maar geen reserveringsbevestiging ontvangen. Wat moet ik doen?

Controleer of u het juiste email adres hebt ingevuld.

Controleer daarna uw inbox en spam/junk mail en zoek de reserveringsbevestiging die als spam of junk aangegeven kon worden.

U kunt ook inloggen op Mijn boekingen met uw reserveringsnummer en PIN code die u krijgt na het afronden van uw reservering en uw bevestiging daar controleren.

Hoe weet ik zeker dat “Mijn boekingen” veilig is?

iBooked.nl doet alles voor uw veiligheid. We gebruiken de laatste veiligheidstechnologie zoals:

  • Onze servers gebruiken de "Secure Socket Layer"-technologie (SSL), de standaard in de online business;
  • SSL certificaat - uitgegeven door Thawte.

Al uw persoonlijke gegevens en creditcard info zijn versleuteld en doorgestuurd van onze beveiligde servers direct naar het hotel.

Ja, in het algemeen accepteren hotels ook andere creditcard of contante betaling maar u kunt voor de zekerheid direct contact opnemen met het hotel.

De algemene annuleringsvoorwaarden zijn te vinden op de hotelpagina op iBooked.nl. De annuleringsvoorwaarden van een specifiek hotel kunt u controleren na het invoeren van uw aankomst- en vertrekdatum en het klikken op gratis annuleren dat zich onder Voorwaarden bevindt.

Meer vragen weergeven