Klantenservice

Hulp nodig? Bekijk de Veelgestelde Vragen

Wat gebeurt als ik geen creditcard heb? Kan ik nog steeds een kamer boeken?

U hebt uw eigen creditcard nodig als u de reservering direct in het hotel maakt, hier kunt u een kamer reserveren met een credit card van een andere persoon mits u zijn/haar toestemming hebt.

In dit geval vul de gegevens van de card eigenaar in en geef in de reservering aan dat u zijn/haar toestemming hebt om de kamerreservering te maken.

Waarom zijn mijn creditcardgegevens nodig?

We hebben uw creditcardgegevens nodig om uw reservering in het hotel te bevestigen en garanderen.

Wij zullen geen kosten in rekening brengen op uw creditcard. Uw creditcardgegevens kunnen ook gebruikt worden in geval van late annulering of geen vertoning, lees goed de hotelvoorwaarden.

Uw creditcardgegevens zijn versleuteld en doorgestuurd direct naar het hotel.

Sommige hotels kunnen op uw creditcard een preautorisatie uitvoeren om de geldigheid en liquiditeit te controleren maar na deze controle zullen alle kosten gewoonlijk weer worden teruggeboekt.

Wat moet ik doen wanneer ik al voor mijn aankomstdag via mijn creditcard heb betaald?

iBooked.nl zal geen kosten in rekening brengen op uw creditcard. Sommige hotels behouden zich het recht voor een preautorisatie van uw creditcard voor uw aankomst. Controleer de reserveringsvoorwaarden in uw reserveringsbevestiging of de betaling een deel was van de hotelvoorwaarden.

Als u van mening bent dat de betaling onjuist is, neem contact met uw bank en controleer of het enkel om een preautorisatie gaat of neem contact met het hotel.

Wanneer betaal ik voor mijn verblijf in het hotel?

De betaling wordt geregeld volgens de voorwaarden zoals vermeld in “Beschikbare kamers” nadat u de aankomst- en vertrekdatum hebt ingevuld en in uw reserveringbevestiging. Sommige hotels behouden zich het recht voor een preautorisatie van uw creditcard voor uw aankomst, maar meestal wordt de betaling bij het vertrek gevraagd.

Kan ik mijn verblijf vooruitbetalen?

Ja, maar het hangt van de hotelvoorwaarden af. Er zijn twee mogelijkheden:

Ten eerste kunt u een niet-restitueerbare prijs kiezen. Het bedrag wordt betaald nadat de reservering afgerond is en voor uw aankomstdatum. Controleer uw creditcard voor het vertrek.

Ten tweede kunt u een flexibele reservering maken en contact met het hotel opnemen om het creditcard autorisatieformulier te vragen. U vult het formulier in en stuur het terug naar het hotel. Het hotel brengt de kosten op uw creditcard.

Nadat u de reservering hebt gemaakt, krijgt u een bevestigingpagina te zien. Daar staat uw reserveringsnummer en een PIN code vermeld. Dat betekent dat uw reservering bevestigd is door het hotel en u kunt hem nog controleren in Mijn boekingen op Booked.net.

Per e-mail krijgt u ook uw bevestigingcode, PIN en reserveringsdetails toegestuurd.

Controleer of u het juiste email adres hebt ingevuld.

Controleer daarna uw inbox en spam/junk mail en zoek de reserveringsbevestiging die als spam of junk aangegeven kon worden.

U kunt ook inloggen op Mijn boekingen met uw reserveringsnummer en PIN code die u krijgt na het afronden van uw reservering en uw bevestiging daar controleren.

iBooked.nl doet alles voor uw veiligheid. We gebruiken de laatste veiligheidstechnologie zoals:

  • Onze servers gebruiken de "Secure Socket Layer"-technologie (SSL), de standaard in de online business;
  • SSL certificaat - uitgegeven door Thawte.

Al uw persoonlijke gegevens en creditcard info zijn versleuteld en doorgestuurd van onze beveiligde servers direct naar het hotel.

Ja, in het algemeen accepteren hotels ook andere creditcard of contante betaling maar u kunt voor de zekerheid direct contact opnemen met het hotel.

De algemene annuleringsvoorwaarden zijn te vinden op de hotelpagina op iBooked.nl. De annuleringsvoorwaarden van een specifiek hotel kunt u controleren na het invoeren van uw aankomst- en vertrekdatum en het klikken op gratis annuleren dat zich onder Voorwaarden bevindt.

Meer vragen weergeven